Отново циркове в НГДЕК

40891
Отново циркове в НГДЕК
Снимка: Actualno.com

Броени дни след категоричната заповед на министъра на културата за връщането на Националната гимназия за древни езици и култури в ремонтираната сграда в кв. "Модерно предградие", опитите на ръководството на гимназията да осуетят изпълнението ѝ продължават.

Източници на Actualno.com казват, че в учебно време на децата от гимназията се раздават декларации за или против връщането на училището в ремонтираната за над 2 млн. лева сграда.

МК: Никой не напуска НГДЕК

Във връзка с появили се днес твърдения в информационни сайтове и агенции, че „преподаватели от Националната гимназия за древни ез...

Разпространяваните документи са два: анкета и декларации и са адресирани към родителите на учениците. Миналата седмица се проведе родителска среща в гимназия, но документите за подпис тогава не бяха раздавани. Родители коментират, че връчвайки тези писма директно на децата, училищното ръководство отново намесва и възбужда конфликта и между самите ученици.

В Декларацията, раздадена на децата са отбелязани „следните безспорни факти”, като „не са представени убедителни доказателства относно безопасността на ремонтираната сграда” ; „редовните животински нападения над преминаващите, както и „липсата на редовно полицейско присъствие в региона”. В края на документа е изписано „ с настоящата заявявам категоричното си несъгласие учебните занятия на гимназията да се провеждат в сградата находяща се в квартал „Модерно предградие”.

Припомняме, че в началото на месеца Министърът на културата Вежди Рашидов издаде заповед за поетапното възобновяване на учебния процес в реновираната сграда на училището на ул. "Баба" № 16.

Няколко дни по-късно се появи информация, че учители и ученици имат намерение да напусна гимназия заради предстоящото преместване, но тя бе опровергана от министерството на културата.

Учители и ученици напускат НГДЕК?

Високо напрежение е имало днес в Националната гимназия за древни езици и култури. Поводът е връщането на работа на един от учители, кой...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com