65% от студентите в МУ не подкрепят окупацията

40294
65% от студентите в МУ не подкрепят окупацията
Снимка: actualno.com

65 % от студентите в Медицинския университет не подкрепят окупацията на университетите, каза Георги Христов от студентската организация на МУ пред Дарик. 

Това е станало ясно от референдум между студентите, който е разглеждал дали да се направи окупация на Медицинския като тази в СУ и УНСС. Едва 35% от всички запитани са подкрепили инициативата. В референдума са взели участие над 1900 студенти. Допитването е проведено на 30 и 31 октомври.

Октай Енимехмедов подкрепи студентите с отворено писмо

Октай Енимехмедов, който тази пролет нападна Ахмед Доган с газов пистолет по време на конференция на ДПС в НДК, а сега се намира в Цент...

В референдума студентите са били свободни да отговорят на въпроса „За или против окупациите на университети сте като форма на протест?". Всеки, гласуващ е трябвало да представи студентска книжа или документ, който да докаже, че учи в университета.

„Медицинският университет няма да бъде окупиран. Колегите не желаят", бе заключението на Георги Христов.

Студентът от Софийския университет Ангел Златков заяви, че не вижда проблем да се направи референдум и в СУ. Чувстваме голяма подкрепа от колегите. Резултат не мога да се ангажирам, мога само да кажа, че досега не съм видял организирана съпротива на това, което правим, не съм видял нито една студентска организация или група преподаватели, които открито да застанат срещу това, което правим. Тези хора, които се опитаха да влязат насила, бяха водени от депутат от партия, която участва в управлението. Не е проблем да направим и ние референдум".

Стоян Димитров от УНСС пък заяви, че подкрепя протестите, но не одобрява блокирането на зали. „Аз съм против окупацията, но съм „ЗА" протестите и промяната като цяло. Моите аргументи са това, че аз като един обикновен студент реших да отида и да видя какво се случва във въпросната зала, където бях посрещнат от едни агресивно настроени колеги от нашия университет, които ми искаха лични данни, за да вляза в залата и като цяло не видях в тях приветствие към това, че някой се опитва да разбере каква е тяхната кауза и какво искат те. Бях отблъснат от тяхното държание. След това реших да отида да се срещна с ректора, за да разговарям с него какво място имат тези хора в нашия университет, за да затварят така една зала. Ако там се обсъждат неща, като предложения за политиката на България, ако студентите се съберат и търсят наистина някакви реални решения, това ще бъде една добра окупация" , каза той. 

Мъжът дал пари на студентите: Давам ги, защото не мога да ги поднасям тия

Пенсионерът, дарил 500 лева на студените окупирали Софийския университет, отказа да вземе парите си обратно, предаде БТВ. 81-годишният...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование