Зеленогорски: Танев беше подведен от експертите си, но Кунева е твърда

2664
Зеленогорски: Танев беше подведен от експертите си, но Кунева е твърда
Снимка: БГНЕС

Тодор Танев беше подведен от експертите си. Това е доказателство защо в България трябва да управляват министри с лична политическа воля и след това са експертите.

Това заяви Найден Зеленогорски на пресконференция след заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, предаде БГНЕС.

Зеленогорски обясни, че при подбора на екип на Кунева и нейните заместници ще се заложи на хора, които имат нужните експертни познания. „Логично е зам.-министрите и екипът да са достатъчно добре подплатени експертно, но и да следват логиката на развитие на системата. Меглена Кунева е достатъчно твърда и решителна, за да има гаранция, че политическата воля ще бъде наложена и целите ще бъдат следвани”, уверен е той.

Зеленогорски припомни, че на миналото заседание на Изпълнителния съвет на РБ, когато се обсъждаше дали Кунева да бъде номинира за министър на образованието, гражданите, които присъствали, казали, че ще се съберат в понеделник, съзнавайки, че този формат на Гражданския съвет е нелегитимен и за тях това ще бъде просто една консултация с хора, които са част от нелегитимен орган, но са работили активно за създаване на РБ и в тези избори.

„Трябваше да се избере нов Граждански съвет, което не се случи и да се говори, че този съвет е взел някакво легитимно решение, не е истина, но това не е драма. Всеки има право да изразява позиция. Съжалявам, че колегите постъпват по този начин, за мен това е буря в чаша вода”, подчерта Найден Зеленогорски. Той за пореден път подчерта, че Изпълнителният съвет потвърждава единодушното си решение, че Меглена Кунева е номинирана за министър на образованието от РБ.

От 16.00 часа днес в парламента ще се проведе общо заседание на Парламентарните групи на РБ, ГЕРБ, ПФ и АБВ, на което РБ ще бъде председател и ще предложи номинацията на Меглена Кунева за министър на образованието. На заседанието Кунева ще представи идеите и концепцията си в сферата на образованието. Очаква се да присъства и премиерът Бойко Борисов.

За мен е повече от ясно, че утре кандидатурата на Меглена Кунева ще бъде гласувана, предрече Зеленогорски.

От друга страна той поясни, че по време на днешното си заседание РБ са приели доклад до къде са стигнали с преговорите с ГЕРБ за подписване на меморандум, както и доклад за пътна карта за развитие и консолидация на РБ.

Част от проекта на Меморандум за развитие и консолидация на РБ включва да се обсъдят идеите между РБ и ГЕРБ за реформите в приоритетните сектори, като срокът за това е около 15 февруари. Предвижда се и приемане на решение за обединяване около общи президент и вицепрезидент на РБ в рамките на април-средата на май, както и подписване на ново споразумение между партиите в РБ, което да предвиди провеждане на конфедеративен конгрес на блока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование