Уволнена училищна директорка: ДПС иска хората в смесените райони да са необразовани

62687
Уволнена училищна директорка: ДПС иска хората в смесените райони да са необразовани

На ДПС не им е удобно хората в смесените райони да се образоват и да разширяват мирогледа си, да се образоват. Защото те не искат образовани хора, които да не могат да управляват. Това заяви уволнената директорка на училището в село Венец, Шуменско, Селиме Кърджалиева.

Кърджалиева посочи като изпълнител на този вид политика скандалния депутат от ДПС Хамид Хамид, който беше отстранен за две заседание заради неприлични жестове спрямо председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров.

3844 са отпадналите от училище ученици за миналата учебна година

За учебната 2012/2013 г. от училище са отпаднали 3844-ма ученици, като в сравнение с Европа това е много добър резултат. Това заяви мин...

Откакто станах директор, успехът на училището се повиши многократно. Децата там за пръв път видяха театрална постановка, докато водех процеса. И знам, че общинските власти веднага след като са станали ясни цифрите от статистиката, са били подготвени да ме уволнят, заяви Кърджалиева в предаването на Люба Кулезич по Нова телевизия.

Аз за себе си съм направила избор – туркиня съм. И не крия, че съм член на ГЕРБ – това е единствената партия, която даде алтернатива в Шуменско за етическите малцинства. Но ДПС напада не само членове на ГЕРБ, а и инакомислещи – освен мен си заминаха директорът от Хитрино Ерхан Хюсеин, директорът на училището в село Климент Алейдин Сали и Катилиян Костадинов, директор на училището в Никола Козлево. Всички са назначени на пост след спечелен от тях конкурс през 2010 година и не всички са членове на ГЕРБ, а са инакомислещи, каза Кърджалиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com