Тодор Танев чака мъжки разговор и да му поискат оставката

3322
Тодор Танев чака мъжки разговор и да му поискат оставката
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Тодор Танев, който научи от медиите, че премиерът му иска оставката, обяви, че няма да я подаде сам.

"Аз няма да си давам оставката, ако не ми е поискана. Е видях, прочетох , но мисля, че това нещо става когато например шефката на кабинета му дойде при мен или ме извика. Аз ритуални танци на самоубийство, както някои мои предшественици в други министерства правиха, няма да направя. Не че ми се остава на поста, никой да не ме разбира грешно. Но има правила. И аз съм български професор и това е съвсем нормално", заяви той пред БНТ.

ДАНС разследва шефката на политическия кабинет на Танев за връзки с турските служби?

Началникът на политическия кабинет на министъра на образованието в оставка Тодор Танев е разследвана от ДАНС. Това разкриха народни пре...

"От тази гледна точка трябва да има мъжки разговор, както някои казват и ме насочват, какъв ще бъде - ще видим, това го няма в учебниците", каза още министърът.

„Аз си отивам така или иначе“, каза още Танев, но нямало да напише сам оставката си. Даде да се разбере, че не знае какви аргументи да опише. „Искам да знам какви са аргументите - ще ми ги кажат. Каквото поискат от мен оттук нататък го правя“, ако не прикани направо да внесат оставката му в Народното събрание.

Похвали се, че е докарал 2 млн. - на БАН за 240 проекта на млади учени и 1 млн. на Софийския университет в последните дни на миналата година.

На въпрос дали е възможно да има връзка между оставката му и отнемането на допуска до класифицирана информация на началника на кабинета му – посочи, че е възможно. Допълни, че тя е проверявана от ДАНС преди 7-8 месеца и е даден достъп, после й е отнет, „и това може би си има причина“.

Танев: Опасявам, че оставката ми ще има определен домино ефект

Опасявам, че този акт ще има определен домино ефект и ще има последици. Това заяви образователният министър Тодор Танев, на който вчера...

Допълни обаче, че има и други причини за случващото си. Обясни обаче само, че „не е случаен фактът, че Радан Кънев е тръгна преди два месеца да прави нов проект“.

Не коментира номинацията на Меглена Кунева, освен с думите: Надявам се да ме потърси.

По-рано днес Танев намекна, че искането на оставката му идва от партията на Меглена Кунева, която беше посочена от реформаторите за нов министър, пише още Topnovini.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование