Танев: Не ни оставят да си свършим започнатата хубава работа, следващият министър ще е партийно назначение

5386
Танев: Не ни оставят да си свършим започнатата хубава работа, следващият министър ще е партийно назначение
Снимка: БГНЕС

Как ще си депозирам оставката? С тези думи министърът на образованието влезе на извънредната среща на ръководството на Реформаторския блок.

Той подчерта, че никой до момента не е поискал оставката му, не се е срещал с премиера Бойко Борисов. Танев бил поканен на среща преди дни, свързана с учебната част. На сегашната среща с реформаторите са го извикали, след като той им се е обадил. Той подчерта, че идва от концерт на Брамс.

Танев отново обясни, че вече 20 години се „се върти въпросът дали е робство или присъствие османското владичество”. От 5 години пък историците не били отговорили на този въпрос, а МОН не си измисля тези термини.

„Има кратка и силна атака срещу министерството. Едно предложение беше възприето масово без никаква мисъл като решение на МОН, което е престъпление не срещу нас, а спрямо децата. Не ни оставят на мира да си свършим започнатата хубава работа до момента”, заяви Танев.

Коментира и твърденията, че заместничката му Ваня Кастрева е била на посещение в Лондон на разноските на фондация Америка за България. Танев уточни, че това не е търговско дружество. Кастрева е била в Лондон в края на миналата седмица като посещението й е било заради компютрите в училище, не е свързано с финансиране, а с възможностите на платформите, обясни Танев, цитиран от БГНЕС.

„Единственото системно нещо са 5 законопроекта и затягането на кранчето на Фонд Научни изследвания, както и осигурени 1.3 млрд. лв.”, похвали се Танев. „Все пак съм политолог и знам, че когато има турбуленции, единството на управляващата коалиция е да бъде укрепена по един или друг метод – избраха този”, констатира Танев.

По-рано министърът изрази предположение, че неговият наследник ще е политическо назначение.

Реформаторите обсъждат Кунева и Вълчев за министри на образованието

Лидерите на Реформаторския блок обсъждат сериозно варианта вицепремиерът Меглена Кунева да поеме Министерството на образованието. Сам...

"Политическо ще бъде назначението, така подозирам. И вероятно това ще бъде в тоя смисъл и партийно по-близко от мене, тъй като аз съм в това правителство единственият доста, всъщност съвсем непартиен гражданин", заяви той.

"Мисля, че Даниел Вълчев, моят уважаван колега, няма да бъде. Но, предполагам, ще бъде партийно назначение. Може да е някой от моите не много заместник-министри. Няма да казвам имена, защото не знам кой точно. Разчитам много в такъв критичен момент на мъдростта на Министерски съвет и на нашия премиер", допълни Танев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com