СУ наказа проф. Драганов и проф. Рабаджиев с предупреждение за уволнение

82519
СУ наказа проф. Драганов и проф. Рабаджиев с предупреждение за уволнение
Снимка: БГНЕС

"Предупреждение за уволнение" - това е наказанието за двамата професори, които "Ранобудните студенти" заснеха да пият в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Наказанието беше оповестено на сайта на университета. Наказаните са проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев от Историческия факултет на СУ.

Ректорският съвет се е запознал с обясненията на двамата професори и с документацията, представена от декана на Историческия факултет, както и с предложението на Деканския съвет двамата преподаватели да бъдат наказани със „забележка“.

Ето и текстът на решението на Ректорския съвет:

"С действията си на 26 и 27 ноември т.г. проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев са нарушили Закона за висше образование, Правилника за устройството и дейността на Софийския университет, Правилника за вътрешния трудов ред и заповед на Ректора и особено задължението да се отнасят с уважение към честта и достойнството на студентите и да спазват академичната етика на територията на Университета.

С тези свои действия те са уронили доброто име на Университета, поради което Ректорският съвет взе решение на проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев да бъде наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение".

Наказват пилите професори от СУ със "забележка"

Съветът на деканите на Историческия факултет на Софийския университет разгледа обясненията на професорите Драгомир Драганов и Костади...

Пред Нова телевизия професор Рабаджиев заяви, че приема решението, но добави, че вече се страхува от неформалните контакти със свои студенти. Той не обясни защо се страхува.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com