След родителите и учители от Класическата гимназия излязоха с апел към управляващите

47685

Учители от Националната гимназия за древни езици и култури излязоха с Отворено писмо до министър-председателя, министъра на културата, министъра на образованието и други институции, които имат отношение към проблемите в училището.

В писмото си преподавателите преди всичко заявяват загрижеността към учениците в гимназията, които стават жертва на напрежението и разединението, които се случват в Класическата гимназия вече месеци наред.

Директорът на Класическата гимназия определи родители на деца от гимназията като агресивни

Снимката е на ученик от НГДЕК и показва температурата в класната стая в края на миналата година Родителите от НГДЕК бяха определени, к...

Според тях г-жа Папазова си позволява не за пръв път да използва учениците, за да постигне целите си.

Учителите са категорични, че: „За всички нас е задължително да се обединим около идеята, че учениците ни са най-важни! Че те са двигателят с вътрешно горене на това училище! Че разединени, са нещастни, а тогава никой от нас няма как да е щастлив, ако наистина го е грижа за тези деца.”

Преподавателите от НГДЕК отправят молба към Министъра на културата Петър Стоянович да „спаси душата на това училище”.

Според тях неговото решение ще е съдбоносно за Класическата гимназия – „или ще  въведете така необходимия ред, (нещо, което други преди Вас отказваха да сторят) спазвайки законите, или ще допуснете да бъдете изнудван чрез заплахи за напускане на учители и бойкот…„

Ученик от Класическата гимназия е бил заплашен с нож пред самото училище

Ученик от Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) е бил заплашен с нож на броени метри от 13 ОУ на Женския пазар, къдет...

Авторите на писмото са категорични, че опитът на министъра да убедите хората, че ще се опита да заобиколи закона в името на доброто на Класическата гимназия, не е добро: „Или само „може би” не е, макар и деца да плачат по коридорите, да проявяват агресия помежду си, да се саморазправят и да бъдат заплашвани от учители и ръководство? Това вероятно не е показателно… В името на децата, на тяхното спокойствие, на здравето им! В името на това те отново да имат желание да бъдат пълноценни като ученици, да имат възможността за това и да има кой да им дава тази възможност. Както беше допреди година и половина.”

„Необходимо е да стане ясно че оптимално решение няма. Има правилни и неправилни решения. Има осъзнат дълг, който задължава”, настояват загрижените за децата преподаватели.

Според тях цялата тази ситуация не би била толкова скандална, ако не бяха намесени и ученици; „ако не бяха тормозени, ако не бяха привиквани постоянно в директорския кабинет тези, които просто не харесват условията и района на 13-то ОУ и ако тези деца не бяха гонени от час заради мнението си и постоянно притискани от учители.”

„НГДЕК е въвлечена в ужасяващ конфликт и най-страховитото е това, че госпожа Папазова не се опита да го избегне, а напротив – провокира го! Провокира го и го задълбочава!”, се казва още в писмото.

Родители на деца от НГДЕК алармират всички институции с отворено писмо

Родители на деца от Националната гимназия за древни езици и култури излязоха с открито писмо, в което настояват за решаването на пробле...

"Голяма част от учителите, дръзнали да изкажат мнение, различно от това на госпожа Мариела Папазова, вече са уволнени именно поради тази причина. Факт е, че абсолютно всички заведени дела срещу неправомерните уволнения са спечелени на първа инстанция! Този факт е достатъчно показателен за управленческите решения на госпожа Папазова. Както и за тяхната правилност и законосъобразност", се казва в заключение в писмото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com