Симеонов: Не стана ясно защо поискаха оставката на Танев

3088
Симеонов: Не стана ясно защо поискаха оставката на Танев
Снимка: БГНЕС

На по-разширена среща с групите на четирите партии в 16.00 часа днес госпожа Кунева представи своето виждане по отношение на началното, средното и висшето образование. Все още не мога да преценя дали Кунева ще бъде добър министър на образованието. Това за нея е чужд сектор, в който тя не е работила. Това каза съпредседателят на патриотичния фронт Валери Симеонов пред bTV.

Той допълни, че Патриотичният фронт все още няма решение дали ще я подкрепи за образователен министър. Това ще стане ясно по-късно днес.

По отношение на политическото минало на Кунева обаче има известен скептицизъм, допълни Валери Симеонов. По думите му той е породен най-вече от нейната история:

Валери Симеонов иска проверка от ДАНС на фирмите, които ще правят скенерите за пръстови отпечатъци

"Настоях ДАНС да проверят фирмите, които ще правят скенерите за пръстов отпечатък както по произход на капитал, така и на контакти. Тов...

„От това, че в качеството си на главен преговарящ – знаете историята с АЕЦ "Козлодуй" от 1-ви до 4-ти блок, които се оказа, че са затворени без някой от ЕС да го иска. Също така тръгнахме с доста ниски квоти в ЕС, което постави българските земеделци в една много неравноправна позиция. Не на последно място и с известни забележки по отношение на това, че в качеството си на комисар, свързан със защита на потребителя, нямаше много ярки действия в нашата родина. С тези неща е свързан скептицизма на нашите колеги”, обясни Валери Симеонов.

Не мисля, че има риск за нейната кандидатура, допълни Симеонов. Според него ГЕРБ е в пълна мобилизация и те ще бъдат до последния там, реформаторите ще си гласуват. Вероятно ще привлекат гласове от БДЦ.

Патриотичният фронт е изключително подразнен от скоростта, с която ни се сервират за решаване такива сериозни въпроси, каза Симеонов.

Не е редно, когато се издига нов министър да ни се казва днес кой е и да ни се казва утре ще гласуваме в зала. Тогава защо ни търсят. Започнаха да ни убеждават от ГЕРБ, че имало предложение от реформаторите в петък, в понеделник е подадена оставката и как ние трябва да подкрепим - попитах ги защо въобще ни поканихте, коментира Валеви Симеонов.

Валери Симеонов защити Москов за ваксините

Опозицията няма никакво основание да иска вот на недоверие специално по повод здравеопазването. Това каза в интервю за Радио „Фок...

По отношение на оставката на Танев, той каза, че не е разбрал защо му е поискана оставката.

„Мисля че цялото общество все още не е наясно, като изключим целия този водопад от неясни обвинения, защото се оказа, че той не е направил такова изказване за присъствие, това е термин, който е взет от контекста, извъртян от медиите. Медиите извъртяха едни упреци, които не бяха факт. Мнението ми е, че министър Танев не може да бъде упрекван точно по тези въпроси, защото той пряко отношение към учебните планове няма. Съвсем други правят учебните планове, има една главна секретарка, която прави учебните планове, която се оказа, че Кунева ще я остави, това малко ни шокира. Танев трябва да бъде упрекван за неща, за които действително трябва да отговоря. Какво правеше той на представянето на книгата на Давутоглу – това според мен е доста по-голям гаф", коментира Симеонов.

По думите му Доган и Местан са турски шпиони. "Доган е същият, който 91-ва предаде онзи списък, Доган беше човекът, който каза, че пътят към Европа минава през Босфора. Да му приписваме всички тези патриотични качества просто е гавра. Аз подкрепям колкото се може повече партии да се ориентират към българските интереси, но в случая става въпрос за едно лицемерие. Разделение – доброто ченге, лошото ченге.

Там има дълбоки икономически интереси, с които си противоборстват двамата почетни председатели и доскорошния лидер. Мога да предположа, че става въпрос за едни сериозни помощи от Турция, на които Местан е сложил ръка", каза още Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com