Проверки за мерките за сигурност в училищата и детските градини в столицата

8553
Проверки за мерките за сигурност в училищата и детските градини в столицата
Снимка: БГНЕС

Комисия с участието на Столичната община, СДВР, Министерството на образованието и науката и районните администрации ще започне системни проверки на охраната и сигурността в столичните училища и детски градини, съобщиха от общината.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала от СДВР засилване на охраната на зоните около училищата. Общината пък изгражда видеонаблюдение в периметъра на дворовете и прилежащите площи, съобщава bTV.

Започват прокурорски проверки за качеството на храните в детските градини във Варна

Проверки за занижено качество на храните в детските градини във Варна разпореди Районната прокуратура в морския град. Поводът за тях ...

Старши комисар Младен Маринов е поел ангажимент СДВР да се включи в разработката на методически указания, обучения и тестове за проверка на дейността на фирмите, охраняващи детските градини и училищата.

В рамките на съвместна проверка на СДВР и Столичната община за дейността на охранителни фирми до момента са проверени 45 училища и детски градини в районите "Слатина", "Лозенец" и "Витоша".

Направени са били препоръки за воденето на регистъра за посетители, контролирането на аварийните изходи, редът за допускане на автомобили в дворовете на училищата и недопускане спирането на МПС пред аварийните изходи.

Експертите са препоръчали още монтиране на паникбутони за бърза реакция, както и осигуряване на достъп до аварийните изходи.

Фандъкова: Проблемът с детските градини е решен в 8 столични раойона

Вече в 8 столични района е преодолян недостигът за градински групи. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, по време на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование