Петър Стоянович не дойде на срещата за НГДЕК

62763
Петър Стоянович не дойде на срещата за НГДЕК
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Петър Стоянович не се яви на срещата с родители, ученици и учители от Националната гимназия за древни езици и култури, които настояват да се върнат в ремонтираната за 2,2 млн. лв. сграда в кв. "Модерно предградие", за да обсъдят проблема за това къде да се помещава училището.

Срещата трябваше да се състои в сградата на министeрството, но от ведомството заявиха, че неотложен ангажимент е възпрепятствал министъра да изпълни обещанието си. Затова родителите очакваха да има среща със заместник-министъра Васил Василев, с когото вече беше проведен разговор в края на ноември миналата година. Такава обаче също нямаше.

Петър Стоянович ще се срещне с родители, учители и ученици от НГДЕК

Министърът на културата Петър Стоянович ще приеме родители, ученици и учители от Националната гимназия за древни езици и култури, които...

От Министерството на културата обясниха, че официално в програмата на министър Стоянович не е имало планирана среща с родителите и че те са искали такава, но не е било вписана в официалната програма.

Сагата с Класическата гимназия се заплита все повече. Гимназията започна учебната година в разпадащата се сграда на 13 СОУ до Женския пазар заради ремонт на сградата в кв. "Модерно предградие". По първоначални планове това положение трябваше да е само временно, но продължава вече близо половин година.

Пред Actualno. com служителят на пресцентъра на Министерството на културата г-н Владимир Мънзелов обясни, че не е вярно, че е казал, че НГДЕК ще си остане в сградата на 13-то СОУ, а в сградата в "Модерно предградие" ще бъде настанено друго училище, както съобщи репортер, присъствал на срещата.

Представителят на пресцентъра на Министерството на културата каза, че решение за НГДЕК не е взето и тепърва ще бъде вземано. Г-н Мънзелов добави и че от понеделник, 20 януари, ще бъдат водени разговори за нова среща между родителите и министър Стоянович.

Не кантарът, а разумът и законът трябва да решат казуса "НГДЕК"

Близо 1500 подписа с искане от родители, ученици, учители, приятели на НГДЕК и радетели за класическото образование в България бяха вне...

Г-н Мънзелов представи само едната подписка, подкрепяща оставането на НГДЕК в центъра. Другата подписка не беше представена, въпреки найсточивите молби на родителите.

Гледната точка на родителите, които искат да се върнат на ул "Баба", е тяхно право, добави служителят на пресцентъра на Министерството на културата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование