"Анубис" и "Булвест 2000" пускат безплатно електронни учебници

139120
"Анубис" и "Булвест 2000" пускат безплатно електронни учебници
Регистрацията в портала school.bg ви дава пълен достъп по електронните учебници за 5.,6. и 7. клас

Две от най-големите издателства за учебници и учебна литература "Анубис" и "Булвест 2000" решиха да зарадват учители, родители и ученици в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

През май издателствата пуснаха безплатно 39 от електронните си учебници за 5., 6. и 7. клас в образователния портал school.bg. Сайтът предлага електронни продукти за нуждите на учебния процес на всички регистрирани  потребители.

Регистрацията за държавните и общинските училища е безплатна. Те от своя страна имат право да дават достъп до ресурсите на портала на всички регистрирани учители и ученици от училището.

"Анубис" и "Булвест 2000" създадоха първите си електронни учебници през 2011 година, като ги предоставиха безплатно на учителите, работещи по техните продукти, за учебната 2011-2012 г. Електронните учебници дават възможност за интерактивна работа по уроците чрез допълнителни мултимедийни продукти, галерии от снимки, видеоматериали, презентации и др. Техният софтуер позволява дистанционно обновяване на съдържанието.

"Целта ни е да улесним работата на преподавателите и да направим учебния процес по-атрактивен и ефективен за учениците. Електронният учебник не може да замени нито учителя, нито печатната книга, но представлява прекрасна възможност за обогатяване на образователното съдържание", каза Владимир Топенчаров, управител на "Булвест 2000".

„Новите технологии дават изключителни възможности за подобряване на качеството на образователните продукти", заяви Николай Табаков, управител на издателска къща "Анубис".

В момента двете издателства разработват електронни учебници за част от класовете в началния курс, които ще бъдат готови наесен.

Редактор: Боряна Крсътева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com