Кунева разпореди да се вземат мерки за повишаване на сигурността на учителите и учениците

3168
Кунева разпореди да се вземат мерки за повишаване на сигурността на учителите и учениците
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева разпореди на директорите на държавни училища и на началниците на регионалните инспекторати да вземат мерки за повишаване на сигурността на учениците и учителите.

Причината е зачестилите случаи на агресивно поведение на външни лица, в това число и на родители, които влизат свободно в училищните дворове и сгради.

Кунева препоръчва да се изградят огради на училищните дворове там, където липсват и да се укрепят съществуващите. Според нея трябва да се осигури контролиран достъп на външни лица в училищните дворове в учебно време, а в извънучебно да не се допускат изобщо.

Тя очаква да се създаде рестриктивен пропускателен режим в училищата. Тя изисква от директорите и инспекторатите срещи с охранителните фирми, за да се вземат мерки за подобряване на дейността им, съобщава БГНЕС.

От МОН съобщиха, че в писмо до председателя на Националното сдружение на общините Даниел Панов, министър Кунева изразява увереност, че общинските администрации в страната ще се включат с подобни мерки за засилване на сигурността в училищата и детските градини.

Преди 2 дни в Разград бе регистриран пореден случай на агресия спрямо учител. я отишла в основното училище в Разград, където учел синът й. Пред класната стая влязла в спор с 58-годишната учителка заради поведението му. Момчето се опитвало да уцели своята преподавателка с хилка за тенис и топка и след направените няколко забележки педагожката ги прибрала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование