Как информационните технологии да влязат в образованието - научете на Codding for education

7066
Как информационните технологии да влязат в образованието - научете на Codding for education
Снимка: iStock/Guliver

Европейско-азиатска конференция Codding for education ще се проведе в София в периода от 17 до 19 ноември. В рамките на форума ще бъдат обсъдени теми, свързани с използването на информационните и комуникационни технологии в средното и висшето образование.

Главеният акцент по време на семинара ще бъде поставен върху  различните възможности за използване потенциала на информационните технологии в образователните програми в  средното и висше образование. Темите, върху които ще се спрат различните панелисти, са насочени към търсенето на отговор на въпроса как програмирането би могло да се превърне в интегрална  част от образователните програми. На отделни работни маси и семинари ще бъдат представени възможностите на програмирането в образованието чрез използването на достъпни онлайн  източници - информационни портали, образователни курсове и игри.

Танев: Искам успокоение на системата и 1 година с доста зор успявам да го постигна

"Аз искам успокоение на системата и една година успявам с доста зор да го постигна", това заяви в предаването „Още от деня“...

Събитието се организира в рамките на дългосрочната програма на ASEF Classroom Network, чието начало е поставено през 1998 г. Тя има за цел да насърчи сътрудничеството между учителите, преподавателите, учениците и студентите  от средните и висши училища от Азия и Европа. За България съвместни организатори са Фондация Азия-Европа и 32 СОУ "Св. Климент Охридски" в София, което е и домакин на форума. Столична община подкрепя събитието финансово.

Конференцията ще бъде открита от министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев във Витоша Парк-хотел – ул. "Росарио" 1 на 17 ноември 2015 г. от 8:30 часа. В конференцията ще вземат участие близо 100 учители от 51 държави-членки на Азиатско – европейския форум /АСЕМ/ и Фондация Азия-Европа/ASEF/ - единствената постоянно действаща организация на АСЕМ, която има за цел да насърчава взаимното разбиране и междукултурния диалог между страните от Азия и Европа.

 

 

ЕК: България има нужда от подобряване на образованието

България отбелязва напредък в резултатите, отчитащи основните умения, придобити чрез образователната система, но е необходимо да подобр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com