Габрово се включи в кампанията „Шофирай отговорно и толератно”

22603
Габрово се включи в кампанията „Шофирай отговорно и толератно”
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Днес в Габрово доброволци от сдружение „Отворена младеж” и пътни полицаи проведоха съвместна операция по метода на широкообхватния контрол на пътното движение. Акцията е в рамките на превантивната кампания „Шофирай отговорно и толерантно”, която се осъществява за трета поредна година. Част е от международния проект “Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа”, в който партньори са Главна дирекция “Национална полиция”, областните дирекции на МВР и Института за изследвания, образование и развитие “Отворена младеж”.

Целта на кампанията е да се въздейства върху най-активните участници в пътното движение – младите хора, за отговорно и толерантно поведение на пътя. Вниманието на контролните органи беше насочено към превенция на най-често нарушаваните разпоредби на Закона за движение по пътищата, с цел недопускане на тежки пътни инциденти.

Габрово започва мащабен едногодишен ремонт

През тази седмица започва мащабен ремонт на инфраструктура в Габрово. Той става факт след вече завършена рехабилитация на ВиК мрежата &...

За първи път кампанията обхваща всичките 28 области на страната. В Габрово, на 20 май, между 13:00 ч. и 16:00 ч., доброволци от “Отворена младеж” раздаваха на спрените за проверка водачи антистрес топки и дипляни. Съвместните екипи бяха разположени на ул. "Брянска", в близост до пл. "Марсел де Бископ", информира ОПУ-Габрово.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com