Два континента, една класна стая - Codding for education

7014
Два континента, една класна стая - Codding for education
Снимка: iStock/Guliver

Тази седмица София е  домакин на европейско-азиатска среща по въпросите на програмирането и използването на технологиите и онлайн базираните техники в средното и висшето образование.

"За 12-та година се организира тази конференция, като веднъж е в Европа, веднъж в Азия. На нашия форум има 6 деца от различни страни, защото това са финалистите от проектите, които са изготвили за 2015г. За съжаление няма проекти на български деца в тези проекти". Това сподели директорът на 32 СОУ Нели Костова, която всъщност стои в основата на организирането на конференцията. Тя  участва от няколко години на тези конференции.

Танев сипе клетви по неизвестен "идиот"

Това, който го измисли с децата му да е проклет, това е единственото, което мога да направя - проклинам го и го заключвам - разбрахте ...

Проектите, които се изготвят и представят могат да бъдат на всякаква тема, няма правила.

Европейско-азиатска конференция Codding for education се провежда в София  периода от 17 до 19 ноември. В рамките на форума ще бъдат обсъдени теми, свързани с използването на информационните и комуникационни технологии в средното и висшето образование. Събитието се организира в рамките на дългосрочната програма на ASEF Classroom Network, чието начало е поставено през 1998 г. Тя има за цел да насърчи сътрудничеството между учителите, преподавателите, учениците и студентите от средните и висши училища от Азия и Европа.

32-ро училище е единственото, което взима участие във форума. Цялата организация е на училището, помощ оказва МВнР.  За да се съберат средства децата правиха сладкиши, продаваха. За по-малко от седмица събраха над 1000 лева. Ние в България, като домакини, поемаме разходите, а СО го съфинансира", сподели още Костова.

На конференцията имаше много малко представители от България. "Регистрацията е онлайн и се изпраща в Сингапур, така че който е имал желание се е регистрирал. Общо 8 са представителите от България", обясни директорът.

Как информационните технологии да влязат в образованието - научете на Codding for education

Европейско-азиатска конференция Codding for education ще се проведе в София в периода от 17 до 19 ноември. В рамките на форума ще бъдат...

В конференцията ще вземат участие близо 100 учители от 51 държави-членки на Азиатско - европейския форум /АСЕМ/ и Фондация Азия-Европа/ASEF/ - единствената постоянно действаща организация на АСЕМ, която има за цел да насърчава взаимното разбиране и междукултурния диалог между страните от Азия и Европа.

По думите на Нели Костова това е чудесен начин да направим съпоставка с другите страни и техните образователни системи. "Няма как да знаем какво трябва да променим, ако не знаем при останалите как е и какви са те". Според нея трябва да се приспособи техниката към изискванията.

Главният акцент по време на семинара ще бъде поставен върху различните възможности за използване потенциала на информационните технологии в образователните програми в средното и висше образование.

Темите, върху които ще се спрат различните панелисти, са насочени към търсенето на отговор на въпроса как програмирането би могло да се превърне в интегрална част от образователните програми. На отделни работни маси и семинари ще бъдат представени възможностите на програмирането в образованието чрез използването на достъпни онлайн източници - информационни портали, образователни курсове и игри.

В програмата се включва и разглеждане на забележителностите и културното наследство на София, но поради натоварената програма гостите няма да успеят направят голяма обиколка. "Ще имат възможността да посетят  две училища, 32-ри, както и професионална гимназия Джон Атанасов. Това всъщност ще е доста интересно за чуждестранните учители."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование