Защо ректорът на УНСС не си връща помещението на "Ориент 33", пита НПО

53793
Защо ректорът на УНСС не си връща помещението на "Ориент 33", пита НПО
Снимка: БГНЕС

Ректорът на УНСС Стати Статев попадна отново на мушката на Гражданското сдружение „Майки срещу насилието в Студентски град” заради неизпълнено обещание.

Сдружението посочва, че Статев е обещал да превърне или в учебна зала, или в зала за спорт помещението, където в момента се намира дискотека „Ориент 33”. Това обаче така и не се случва, казват „Майки срещу насилието в Студентски град”.

Ректорът на УНСС: Казах на студентите да емигрират, но думите ми бяха извадени от контекст

Думите ми за емиграцията бяха извадени от контекст. Това заяви ректорът на УНСС Стати Статев в предаването „Всяка неделя”. ...

Неправителствената организация напомня, че със заповед № 1617 от 02.08 2013 г. ректорът на УНСС разпорежда на 17 септември 2013 г. да се проведе търг за отдаване под наем на част от имот, публична държавна собственост, с обща площ - 540 кв.м., представляващ дискотека - бар, намиращ се в стол № 33 в ж.к. "Студентски град" на ул. „Атанас Манчев” 1. В заповедта си, която е качена и на сайта на УНСС, професор Статев подчертава, че дискотеката се разкрива с цел „осигуряване на място за отдих и развлечение на студенти, преподаватели и служители”, като иска за нея първоначална тръжна наемна цена 4041 лв. месечно без ДДС.

Според „Майки срещу насилието в Студентски град” излиза, че дискотеките са най-подходящото място за отдих на студентите. Заради това, че професор Статев явно не предприема мерки да изпълни обещанието си и да направи учебна зала на мястото на „Ориент 33”, от „Майки срещу насилието в Студентски град” предлагат да се помисли и за орязване на държавната субсидия за 2014 г. поне с 15 на сто за тези университети, ректорите на които продължават да отдават свои помещения под наем за чалга кръчми и дискотеки.

Вчера, професор Статев коментира във "Всяка неделя" студентската окупация и даде като аргумент срещу нея следното твърдение - че няма достатъчно учебни зала в УНСС, за да може университетът да си позволи да "отделя" една голяма аула за окупация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование