Започна регистрацията за националното състезание по творческо писане на английски език

17118
Започна регистрацията за националното състезание по творческо писане на английски език

Шестото национално състезание по творческо писане на английски език ще се проведе през м. февруари 2016 г. Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески и да пишат на английски език.

Регистрацията на училищата желаещи да се включат в надпреварата стартира на 5 октомври 2015 на сайта на състезанието http://www.creativewriting-bg.com/register-for-bcwc-2016 и ще продължи до 18 октомври 2015.

112 деца стигнаха до финал на националното състезание по творческо писане на английски

Хиляди ученици от 6-ти до 12-ти клас участваха в Четвъртото национално състезание по творческо писане на английски език тази година. На...

В състезанието могат да участват ученици от 6-ти до 12-ти клас, които изучават английски език в държавни, общински и частни общообразователни училища. Състезанието е разделено по възрастови групи, и темите и изискванията на есетата са различни, в зависимост от възрастта на учениците. През миналата година повече от 4000 български ученици от 180 училища участваха със свои творби!

Според регламента, в първия етап участниците пишат есе на английски език рамките на един час по една от зададените интересни теми (примерно „Откъде идват точките на гърба на калинката? ”, „Ако дадете четка за рисуване на паун…”, „Ако училището ми беше човек…”, „Танцувай без мен“ и др.). Учениците пишат, без да използват речници, учебници и други ресурси и се оценява предимно творчеството и оригиналността, а не граматиката.

Есетата се оценяват от регионално жури (което се състои от англоговорящи специалисти и учители, и поне един човек, който говори английски като майчин език). Най-добрите есета се изпращат на национално жури, което избира победители във всяка възрастова група. Всички участници получават сертификати за участие, а националните финалисти и техните учители - допълнителни награди на специална церемония през м. март 2016.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България и Американския Университет в България.

Английският става задължителен в детските градини в Бургас

Задължително изучаване на английски език започна в детските градини на Бургас. Това е първата община в страната, където английският се ...

За контакт: Димитър Цеков, email: creativewriting@corplus.org, тел.: 02/ 423 73 93

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com