Закриват специалност в МУ, студентите разбират след началото на учебната година

10039
Закриват специалност в МУ, студентите разбират след началото на учебната година
Снимка: БГНЕС

Административни неуредици хванаха в капан студенти по рехабилитация. Специалността им в Медицинския университет в София се закрива, но новината им е съобщена след началото на академичната година, съобщи bTV.

При над 50% от неврологичните заболяванията се налага рехабилитация и физиотерапия. Подготвените кадри обаче бягат в чужбина.

Университетски преподаватели: Висшистите у нас не могат да четат и пишат

Състоянието на висшето образование е критично: висшистите не могат да четат и пишат. Мнението е на университетски преподаватели по фило...

Университетът закрива специалността медицинска рехабилитация и ерготерапия заради изтекла акредитация. По нея се обучават 110 студенти. Новината им е съобщена след началото на учебната година. Предлагат им да се прехвърлят в специалността „Кинезитерапия”.

„Ние не сме съгласни. Защото като чета учебните планове, моят е много по-богат и на пазара на труда не излизам това, което аз искам да изляза”, обяснява една от студентките пред медията.

От университета обясняват, че агенцията по акредитация е открила множество нарушения в обучението по специалността, и твърдят, че учебните планове на кинезитерапия и закритата специалност почти съвпадат.

„Студентите не са жертва и ние правим всичко възможно да продължат своето качествено обучение. Вероятно са жертва на нечии злонамерени неофициални действия”, изтъкна проф. Каролина Любомирова, заместник-ректор на МУ-София.

С 30% са се увеличили младите българи, които искат да учат в Европа

С 30% са се увеличил интереса сред младите българи, които искат да учат в Европа след завършване на средното си образование. Това зая...

От ВУЗ-а обещават, че ще съдействат на студентите да продължат образованието си по специалността в друг университет, ако желаят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com