За 7 специалности в СУ ще трябва задължителен изпит

52148
За 7 специалности в СУ ще трябва задължителен изпит
Снимка: БГНЕС

През следващата академична година в седем специалности на Софийския университет ще се извършва прием задължително с кандидат-студентски изпит, като оценките от матурите ще влизат само в балообразуването, съобщи доц. Милена Стефанова, заместник-ректор на висшето училище, предаде БНР.

От 103 специалности в Алма Матер за "Право", "Медицина", "Фармация", "Журналистика", "Връзки с обществеността", "Книгоиздаване" и "Международни отношения" задължително ще трябва да се полага кандидат-студентски изпит. Във всички останали може да се извърши прием и само с оценките от държавните зрелостни изпити.

СУ с най-висок рейтинг в 21 направления

Софийският университет е с най-висок рейтинг в 21 направления. Следват Медицинският и Техническият университет в София, които имат воде...

Въпреки това в най-желаната през последните години специалност "Психология" никога не е имало прием без изпит, защото балът е твърде висок.

Цените за изпит остават същите - по 30 лева. Приемът на документи за кандидатстване започва от 23 февруари догодина, а графикът на изпитите ще бъде качен до края на деня на сайта на университета. Таксите за обучение най-вероятно няма да се повишават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com