Въвеждат нов план на обучение в НАТФИЗ

32421
Въвеждат нов план на обучение в НАТФИЗ
Снимка: БГНЕС

Въвеждаме нов план на обучение в НАТФИЗ от следващата учебна година. Това каза проф. Любомир Халачев, ректор на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) "Кръстьо Сарафов", предаде Фокус.

”Тази година въвеждаме за специалностите по кино - режисьори, оператори, монтажисти - съвършено нов план, по който да се подготвят. Първата година ще учат всички заедно. От тази година ще се обучават по една много интензивна програма и ще се специализират във втори и трети курс. Правим го, защото това е част от нашето присъединяване към световните програмите, които има академията ни. Трябва да ви кажа, че ние поддържаме и по линия на Театралния факултет и по линия на Филмовия факултет изключително добри връзки с международните асоциации, които обединяват такива училища. Ние непрекъснато пътуваме, разговаряме с тях, срещаме се и имаме поглед към всички най-добри програми. Опитваме се това, което е удачно и работещо, да го вкараме в нашите планове. От много години известни филмови училища работят по тази система – в първи курс всички учат заедно, за да могат да научат заедно това, което е основно и да направят екип, защото тази работа е екипна”, каза още професорът.

Въздухът на Прехода е мръсен, казват от НАТФИЗ

Поредна театрална акция на протестиращите студенти в НАТФИЗ. Днес тя протече под мотото "Деца на прехода" и включваше изпълнение с прот...

По думите му в тези специалности човек не може да работи сам, а е нужно да формира екип. Учейки заедно в първи курс, те ще бъдат много по-единни и това ще им помогне в по-горните курсове на обучение.

„Теоретичната програма, която беше по кино и се наричаше „Кинознание”, сега се казва „Екранни изследвания и журналистика”. Така тя е много по-отворена за хора, които искат да се занимават не само конкретно с наука за кино, а които искат да се подготвят за всякакъв тип професия, която е свързана с кино, с телевизия и с нови медии. Това е изключително важно, защото е ясно, че само в тясната подготовка по науката за кино, ние не можем да съберем толкова кандидати. В същото време имаме много добри преподаватели, на които трябва да осигурим възможност да преподават на колкото се може по-голям брой студенти”, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com