Връщат държавната поръчка за пилоти

33305
Връщат държавната поръчка за пилоти
Снимка: Getty Images / Guliver

Проблемът с обучението на пилоти е назрял и трябва да намери решение в бюджета за 2015 г. Това заяви зам.-министърът на транспорта Антон Гинев на кръгла маса за подготовката на пилоти и кадровото осигуряване на гражданската авиация, организирана от Асоциацията на българските авиокомпании (АБА) и Форума за балкански транспорт и инфраструктура (ФБТИ).

Гинев подкрепи апела на АБА и ФБТИ да възстанови държавната поръчка за обучението на пилоти, която беше прекратена през 2008 г.

Авиокомпаниите ни остават без пилоти

Гражданската ни авиация остава без пилоти. За това алармира Асоциацията на българските авиокомпании (АБА), която ще постави проблема з...

През 2017 г., когато се пенсионира първият голям випуск от 20-ина летци, ще настъпи глад за пилоти, каза председателят на АБА Светослав Станулов.

Без държавна подкрепа обучението на пилоти няма шанс, добави Станулов и напомни, че от 1997 г. до 2008 г. държавата подкрепяше обучението с по 1 млн. лв. годишно. Така, както държавата обучава юристи, лекари и инженери не само за държавния, а и за частния сектор, така трябва да подготвя и пилоти, каза шефът на ФБТИ и депутат от КБ Петър Мутафчиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com