Временно прекратиха търсенето на изчезналия Боинг

39893
Временно прекратиха  търсенето на изчезналия Боинг
Снимка: Gettyimages

След 16-часова издирвателна операция подводният апарата Bluefin-21 прекрати издирването на черната кутия на изчезналия Боинг на Малайзиските авиолинии.

Апаратът бе спуснат във водата от борда на военния кораб Ocean Shield и в хода на търсенето достигна дълбочина 4,5 км. След това търсенето бе прекратено. С помощта на сонарите си Bluefin-21 е създал триизмерна карта на океанското дъно. Зоната не претърсване е с площ 40 кв. км.

Bluefin-21 се нуждае от 2 часа, за да достигне океанското дъно, където може да работи без прекъсване в продължение на 16 часа. Още два часа са необходими на апарата, за да се издигне обратно на повърхността. Предстои заснетият материал да се обработи. От Ocean Shield съобщиха, че след като това стане, Bluefin-21 отново ще бъде спуснат във водата.

Миналата седмица австралийският самолет Orion засече подводен радиосигнал в зоната, където се смята, че е потънал Боингът. Специалистите предполагат, че сигналът може да идва от черните кутии на самолета. Подобни сигнали прихванаха и от австралийския кораба Ocean Shield. Сигналите бяха два - първият с продължителност два часа, а вторият с продължителност 13 минути.

АвиалайнерътБоинг 777-200, летящ от Куала Лумпур за Пекин с 227 пасажери на борда и 12-членен екипаж, изчезна от радарите в нощта на 8 март. До момента няма следа от самолета и не е открит нито един от хората, пътували с него.

 

Операцията по издирването на изчезналия Боинг е най-скъпата в историята

Операцията по издирването на изчезналия малайзийски Боинг се превръща в най-скъпата в историята на гражданската авиация. Според експер...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование