Вижте новия образователен проект на Сдружение Азбукари

12360
Вижте новия образователен проект на Сдружение Азбукари

След шест месеца упорита работа, екипът на “Сдружение Азбукари” завърши своя нов проект - “Букварино”.  Образователното помагало е не само забавна игра, а цял исторически лабиринт на познанието. „Букварино” грабва със своята ясна идея - да образова, да развлича, да възбужда сетивата и да сприятелява. С интригуващи игри участниците ще натрупват нови знания за българския език и историята. „Букварино“ е полезно помагало за обучение на децата в училищната и семейната среда. То е приятно занимание за летни и зимни лагери, ученически ваканции, дори и по време на пътуване.

„Кълбо от положителна енергия. Това е краткото описание на „Букварино“ Участниците ще визуализират мислите си с букви и изображения. Чрез игрите и ключовете на познанието, децата ще насърчават родителите и учителите си да общуват повече с тях. Любознателните ще търсят важни отговори, ще се информират, ще узнават нови факти, ще побеждават възрастните и ще се смеят“, заяви председателят на “Сдружение Азбукари” Цвета Кирилова.

Танев: Учебниците трябва да бъдат променени

Информационните технологии навлизат в образованието и трябва да направим всичко възможно да се справим с тях, като нормативна рамка, ...

Освен с игрите, посветени на българската азбука, „Букварино“ завладява с образи и информация за делото на интригуващи личности от българската история. Дори и най-запалените по нея ще открият нови, интересни моменти от миналото на България и то далеч преди 681 година. Засега създателите на играта разкриват, че комплектите „Букварино” се състоят от 60 карти за игра, 2 безценни карти „Ключ“, които представляват едно или няколко буквени означения от българската азбука. Как изглежда „Букварино“ и какво е неговото съдържание, Азбукарите ще покажат на официална презентация скоро.

 „Зареждаме проектите си с емоция и работим с ентусиазъм. Стараем се всяко ново начало в начинанията ни да започва като детска приказка. И, разбира се, екипът ни заплете „Букварино“ с думите - „Имало едно време...И така, ще Ви разкажем приказката за тъжното царство. Неговата владетелка била красива, богата и справедлива, поданиците й живеели в мир и благодат, без вражди, но над всички тегнела една необяснима тъга. Чувствали я всички, включително и царицата, но никой не бил в състояние да я обясни..“. Това е само началото, а цялата приказка ще можете да прочетете, като се сдобиете с “Букварино”, разказа Яна Трендафилова от екипа на Азбукари. Тя разкри, че в „Букварино“ оживяват много силни личности от историята ни, които са в постоянна връзка с буквите ни.  

Първите 5 000 броя от образователното помагало „Букварино“ ще бъдат предоставени благотворително на децата в българските училища. Компания „Лактима“ подарява на хлапетата вълнуващия образователен комплект.  

 “Букварино”  има своя електронен дом - www.bukvarino.bg. Той е необятна шир от загадки и въпроси, които ще Ви донесат неочаквано големи награди. Колкото повече опознавате „Букварино“, толкова повече знание ще натрупвате. Мотото е „Играй, учи и спечели“ на www.bukvarino.bg.

Финландия започна революция в образованието

Финландия е известна с високо си ниво на образование. Нивото на грамотност в страна е 100% и заема едно от първите места по оценка на н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование