ВМРО сезира всички възможни институции заради песен на турски език

42034
ВМРО сезира всички възможни институции заради песен на турски език
Снимка: БГНЕС

Сигнал до Агенцията за закрила на детето подаде ВМРО заради учебник по музика. Това съобщиха официално от патриотичната партия.

Причината - текст на турски език в учебник по музика за 6 клас. ВМРО е разбрала за текста заради публикации в социалните мрежи. Въпросът ще бъде поставен и пред министъра на образованието, заканват се националистите.

Новините на турски език може да отидат към регионални предавания на БНТ

Новините на турски език могат да бъдат махнати от БНТ1 и да отидат към регионалните канали на националната телевизия. Идеята е тези нов...

В сигнала, който можете да видите тук, се казва, че дъщерята на г-н Владимир Борисов, която учи в 81 СОУ "Виктор Юго", е „сричала домашното си по музика”. То представлявало турска песен от учебника на издателство „Просвета”.

За пореден път ви заявявам, преподаватели от 81 СОУ, че моите деца няма да учат нито урока за Рамазан Байрям, нито турски песни или глупости от сорта на „Османско присъствие”. Надявам се да сте ме разбрали този път, пише Борисов.

Според ВМРО в помагалото е поместен текст на песен на турски, дублиран с текст, транслитериран с български букви.

"Не намираме необходимост децата да бъдат принуждавани да сричат на неразбираеми езици. Това не е начин да ги приучим на разбирателство и културни връзки - това е единствено начин да ги затормозим", коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Патриотите ще изискат спешно от министъра на образованието отговор по следните два въпроса - Кой е разпоредил подобни уроци да влязат в учебните планове? Кога ще отпаднат тези „уроци“?

ЦИК глоби Йордан Цонев за агитация на турски език

Със свое решение ЦИК е постановила, че евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, областният шеф на ДПС-Варна Ерджан Ебатин и кандидат-депутатът...

Часовете по музика трябва да развиват творческото мислене и въображение, а не да се учи наизуст - зубренето на турски текстове е точно това, смятат от ВМРО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование