В ново училище отива 10-годишният Митко от Пловдив

116754
В ново училище отива 10-годишният Митко от Пловдив
Снимка: БГНЕС

Преди учителският съвет да вземе решение, семейството на десетгодишния Митко от Пловдив, който прободе със шиш ухото на своя съученичка и предизвика масов протест на родители, реши да го премести в ново училище.

Ситуацията в ОУ "Братя Миладинови" ескалира дотам, родителите на децата от ІV Б клас да не пускат децата на училище, а проблемното момче да стои само в учебната стая.

Родители не пускат децата си на училище заради проблемно дете

Бунт в Пловдив – родителите на децата от 4-ти „Б” клас на СОУ „Братя Миладинови” не ги пускат втори ден в...

Митко е осиновен на 6 години от семейство интелектуалци, които се грижат за още две деца, изоставени по домовете. Проблемите с неговото поведение не са от днес, още преди две години момчето влезе във вестникарските заглавия заради подобен протест на родители, но от друго училище. ОУ "Братя Миладинови" е може би най- подходящото учебно заведение за него, защото там има екип от психолог, социален работник и ресурсен учител, които се грижат за деца със специални потребности, но се оказва, че родителите му не са се съгласили той да бъде включен в тази форма, предлагана по проект "Включващо образование". Момчето учи там от началото на тази учебна година, това е петото училище, което сменя. Ръководството на училището предложи то да бъде обучавано на принципа 70-30, като в първата част са уроците, на които присъства заедно с класа, като до него плътно стои възпитател, а втората- с ресурсен учител, но с това пък не бяха съгласни родителите на съучениците му.

Докато се чакаше окончателното решение на педагогическия съвет, семейството на Митко реши пак да го премести. Пред училището вече няма протести, учениците от ІV Б клас са в клас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование