Университетите обявиха таксите за кандидатстудентските курсове

137676
Университетите обявиха таксите за кандидатстудентските курсове
Снимка: Thinkstock

До 550 лв. стигат цените на подготвителните курсове за кандидатстудентски изпити. Въпреки че идната учебна година е далече, вузовете вече започнаха набирането на потенциални кандидати. Най-висока тарифа засега са обявили от Софийския университет за обученията си по български език и литература. Там 72 учебни часа са заковани на цена от 550 лв. За сравнение друг от най-популярните курсове на Алма матер - по история, може да бъде записан само срещу 250 лв.

За 80 часа работа с доценти и професори от Факултета по математика и информатика кандидатите трябва да заделят 400 лв., съобщи още "Преса".

Загиналият студент от АУБ не е бил пиян

Няма наличие на алкохол или наркотици в кръвта на трагично загиналия студент от Американския колеж в Благоевград Борис Кодиков. Това са...

Във Факултета по журналистика също обявиха тарифата си - 280 лв. за четири дни консултации на тема как се пише есе и как кандидатите да се справят с устния си изпит.

„Вече приемаме кандидати да посещават курсове за единния ни приемен изпит“, потвърдиха и от УНСС. Тарифата там е 420 лв. Обявени са няколко стартови дати, така че всеки кандидат да може да избере най-подходящата за себе си, уточниха от икономическия вуз.

В Нов български университет пък записват не само желаещи да учат, но и да се явят на изпити. В най-голямото частно висше училище започват приемната си кампания от януари, когато са първите тестове.

През априлската ваканция ще бъдат курсовете по физика и математика в Техническия университет в София, а обучението ще струва между 180 и 250 лв. В Медицинския университет в София все още обмислят какви тарифи да определят за уроците по биология и химия. Миналата година те излизаха по 350 лв.

Полицията започна да разчиства центъра на Хонконг

Полицията в Хонконг започна да премахва барикадите, издигнати от протестиращите, които от две седмици са окупирали няколко обекта в кит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com