Университетите не обмислят скок на таксите за общежитие

49138
Университетите не обмислят скок на таксите за общежитие
Снимка: БГНЕС

Повечето големи университети не планират увеличение на таксите за общежитие. В очакване на студентите, ремонтите вече започнаха.

Тази година висшите училища се надяват да осигурят достатъчно места за всички желаещи студенти. Ако кандидатите са колкото миналата есен, Софийският университет, който традиционно изпитва най-остър недостиг на места за общежитие, ще успее да настани всички желаещи до края на октомври.

Софийският университет е 826-и в света

Софийският университет "Св. Климен Охридски" заема 341-во място в Европа или 826-то в света в класация за най-добрите университети за 2...

Алма матер и Техническият университет не планират да вдигат таксите, а УНСС ще вземат решение през есента. Средната месечната такса на студент за общежитие е около 50 лева.

„В крайна сметка целта на настаняването на общежитие е да се реализира една социална функция на държавата по отношение на висшето образование. Знаете, че макар и минимално, се субсидира тази дейност и Софийският университет се стреми да задържа ценовото ниво ниско, за да бъде приемливо за студентите", коментира Константин Марков, дир. на "Социално-битово обслужване" към СУ, съобщи bTV.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com