Учител поиска от новия министър да спре порочна практика със заплати

44415
Учител поиска от новия министър да спре порочна практика със заплати
Снимка: БГНЕС

Срочните договори на учителите са порочна практика. Това пише на мейла на редакцията на Actualno.com учителят Недко Иванов, като прилага към съобщението си официално писмо до новия министър на образованието проф. Тодор Танев.

Иванов счита, че практиката през летните месеци всички учители да отиват на трудовата борса е недопустима. Работата в системата няма временен, сезонен или краткотраен характер, счита учителят.

Докладът на СБ за образованието ни бил скалъпен и некомпетентен

Синдикат „Образование" категорично не приема доклада на Световната банка за образователната система в България, защото той е неис...

Като доказателство за думите си Иванов цитира решенията по две дела, които е завел точно по темата. Става въпрос за дела срещу две пловдивски училища, като в единия случай – този с ОУ "Пенчо Славейков" - не е имало и внесени осигуровки, съответно съдът е задължил работодателя да поправи "пропуска". Недко Иванов е сезирал НАП и НОИ за решението.

"Надявам се проф. Танев да прояви разбиране и да има смелостта да прекрати селските номера на някои училищни директори, икономисвайки заплати незаконно от нас! С голямо огорчение ви споделям и обстоятелството, че от ОУ "Пенчо Славейков" стигнаха до там, че се опитаха да ме изкарат психично болен! Това стана след завеждане на трудовото дело от моя страна, като след единична и двойна съдебно-сихиатрична експертиза се оказа, че съм си съвсем наред", пише г-н Иванов в писмото си до редакцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование