Учиш у нас, взимаш US диплома

10798
Учиш у нас, взимаш US диплома

Студентите в Техническия университет - София, скоро ще могат да вземат американски дипломи, учейки тук. В момента двата вуза работят върху проект за обща магистърска програма, съобщи ректорът на висшето училище проф. Марин Христов, предаде Стандарт нюз.

Става дума за университет в Тексас, който има съвместни обучения и със Сърбия. Идеята е бъдещите студенти да учат в базите на ТУ по американски програми, а след това да получават директно щатска диплома. Предвижда се и обмен на преподаватели, което означава, че лекции на бъдещите магистри ще четат и US светила. Обучението ще е на английски. Все още не са уточнени таксите, но при всички положения те ще бъдат по-ниски, отколкото ако студентът отиде да учи в Тексас, казаха от университета.

Нито един наш университет в топ 400 на света

Българското образование изпадна от световните класации. Неприятната новина дойде след публикуването на ежегодния списък на влиятелния ...

Според проф. Христов програмите ще стартират още следващия семестър - от ноември или декември. В момента се уточняват специалностите, които ще учат студентите. Очаква се да бъдат свързани с изчислителни науки. Проф. Христов съобщи, че ТУ води преговори и за общи програми съвместно с Франция и Англия. Те обаче не са в толкова напреднал стадий и най-вероятно ще заработят догодина. Техническият има и немски инженерен факултет, който от дълго време дава двойни дипломи - българска и германска.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование