Ученици от НГДЕК ритаха и обиждаха свой учител

68613
Ученици от НГДЕК ритаха и обиждаха свой учител

Протестиращите за оставане на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) в 13 ОУ са се държали вандалски към своя учител Орлин Йорданов.

Това е станало в присъствието на техните родители и четирима висши чиновници на Министерство на културата.

Българчета сред първите десет по латински език в света

Ученички от Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) постигнаха блестящ резултат на международния конкурс за превод от л...

По време на репортажа на БТВ от 13 ОУ, където Ирина Репуц бе организирала неколцина родители направи впечатление, че докато г-н Орлин Йорданов се опитваше да каже нещо децата започваха да крещят и по този начин неговото мнение не можеше да бъде чуто.

По думите на Орлин Йорданов в един момент той е протегнал ръката си, за да запази периметър около родител, който е искал да изкаже мнението си пред камерите. В този момент настъпващите към тях други родители са се блъснали в ръката му.

„Очаквам това да бъде използвано срещу мен“, каза г-н Йорданов пред Actualno.com.

"Едва ли ще кажат обаче, че през цялото време бях ритан в краката, опитаха се да изтръгнат документите от ръцете ми, крещяха ми да се махам и накрая един ученик ми каза: “Орлин, на задна, мастия гадна.“, допълни още той.

НГДЕК - "диамантът" в короната на българското образование

Проблемите на Класическата гимназия съвсем не са от вчера и не започват с преместването й в сградата на 13 ОУ или азбеста в ремонтирана...

Припомняме, че тази сутрин започването на учебния процес в НГДЕК бе осуетен за пореден път с трета проверка за азбест в ремонтираната сграда, този път назначена от здравния министър Петър Москов.

В двора на 13 ОУ бе организиран протест от привържениците на това гимназията да остане в центъра на столицата, предвождан от г-жа Ирина Репуц .

Орлин Йорданов е преподавател по философия в гимназията и единственият от учителите, който изведе четирима участници до национален кръг на олимпиадата по дисциплината.

 

Гергина Тончева: На нас в Модерно ни е добре, центърът ще ни поквари!

„Когато в двора пасяха коне, а тя ни разказваше за Малкия принц, обяснението бе, че може да не сме в центъра, ама средата възпита...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование