Турция не ни признава дипломите

19065
Турция не ни признава дипломите

Турският Комитет за висшето образование, който по ирония на съдбата има абревиатура ЙОК, което на турски означава „не" е качил информация, че няма да признава дипломите от България.

В писмо до ректорите на български университети, турският посланик Исмаил Арамаз дава 11 предложения, едно от които е да не се променят таксите по време на учебната година. Тези такси не могат да бъдат изменяни по закон, посочи ректорът на Медицинския университет в София Ваньо Митев.

"Най-унизителното е, че посланикът иска да се признае, че проблемите са предизвикани от добре организирана и заинтересувана група от хора. Това означава да признаем, че сме мафиотска структура", възмути се Митев в ефира на bTV.

"Той не ни е никакъв и няма право да ни пише писмо, да се обърне към МВнР. Не знам дали има български студенти в Турция, което говори достатъчно добре какво е нивото на образованието в България", отсече ректорът.

Причината за подобна атака е политическа и икономическа, каза Митев като посочи, че в турският Меджлис е имало дебати по темата и дори бил зададен въпрос защо се атакува точно България, а не например Румъния, където има подобни проблеми от години.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование