Тестът SAT отпада при кандидатстване в Американския университет

43899
Тестът SAT отпада при кандидатстване в Американския университет

Тестът SAT вече не е задължителен за кандидатстване в Американския университет в България, съобщиха от висшето учебно заведение в понеделник след среща на Настоятелството през уикенда. Новата процедура влиза в сила от есента на 2015 г.

По нея кандидат-студентите трябва да са издържали успешно теста TOEFL, да имат среден успех над 5 от дипломата си за средно образование, както и да предоставят две препоръки и есе. Обмисля се и въвеждането на интервюта по телефон или Скайп. Всеки, който желае, може да държи и SAT, резултатите от който ще бъдат взети под внимание от комисията по прием.

Пенчо Славейков и Елин Пелин на изпита по БЕЛ в СУ "Климент Охридски"

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна кандидат-студентския изпит по български език и литература. Бяха изтеглени два в...

Единодушно взетото решение е направено след проучване, което показало, че тестът TOEFL и общият успех от гимназията прогнозират по-добре поведението и успеха на студентите по време на следването им в университета.

От университета посочват, че тенденцията за отпадането на теста SAT като задължителен в кандидат-студентския процес се наблюдава в световен мащаб. Повече от 800 университета в САЩ вече не изискват стандартизирания тест и въвеждат алтернативни изпити за прием, предаде бтв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com