Танев: За МОН дуалната система е преоритет

54983
Танев: За МОН дуалната система е преоритет
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на обучение чрез работа, каквото всъщност е дуалното обучение, е един от приоритети на Министерството на образованието и науката в сферата на професионалното обучение. Това подчерта министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев по време на парламентарния контрол днес.

В приетата от Министерски съвет през октомври "Стратегия за развитие на професионалното образование и обучение 2015-2020 година" е предвидено обезпечаването на мерки и дейности за осигуряване на организирането на дуалното обучение, допълни министърът.

Плевнелиев даде насока за развитието на образованието ни от Швейцария

В подготвена преди месец от Министерството на образованието и науката стратегия за периода 2014-2020 г. България предвижда да развие ...

Министерството на образованието и науката в момента тества условията за въвеждане на обучението чрез работа (т.нар. "дуално обучение") чрез проекта „Ученически практики" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013" в периода 2012-2015 година. За учениците от над 400 професионални гимназии проектът улеснява прехода от образование към работа. В резултат от проведените досега над 30 000 ученически практики, почти 1000 ученици са получили предложение за сключване на трудов договор за постоянна работа на същото място, където са провели практиките си. Други около 1500 ученици са получили предложение за почасова заетост след дипломирането си.

Поради постигането на много добри резултати, срокът за изпълнение на проекта е удължен до месец септември 2015 г.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование