Танев: Не прикривам злоупотреби във фонд "Научни изследвания"

9891
Танев: Не прикривам злоупотреби във фонд "Научни изследвания"
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Тодор Танев предлага към учебниците от 1-ви до 4-ти клас да има упътвания, които поправят грешките в помагалата, докато се напишат нови.

Танев смята, че по въпроса за въвеждане на вероучение в българското училище трябва да има широко обществено обсъждане и сериозен разговор.

"Той не е само на територията на Министерството на образованието, не е само на територията на Народното събрание. Мисля, че трябва да включва повече страни. Една от тях безспорно ще е Светият синод", каза той, цитиран от БНР.

Министърът на образованието предлага до приемането на закона за нови учебници от 1-ви до 4-ти клас към тях да се приложат коригиращи свитъци. "И тези свитъци да не бъдат нещо като алтернатива на учебниците. Не. Тези свитъци ще бъдат раздадени на учителите и на родителите за пояснения на някои съдържания в съществуващите учебници като методически указания, които да коригират общо грешките като схема", уточни той.

Министър Танев опроверга обвиненията, че прикрива злоупотреби във фонд "Научни изследвания". "Злоупотреби има много и те в момента са в прокуратурата и в ДАНС. Това правя. Не ги прикривам, а ги давам там, където могат да ги решат. В това можете да бъдете сигурни. За съжаление в България много хора си разрешават да говорят точно обратното на това, което е истина. Ще ги дам под съд", заяви той.

Според него предстои мащабна реформа в образованието, зад която стои смяна на философията. По думите му местната власт и бизнесът трябва да казват от какво имат нужда и да участват в изготвянето на учебните програми, а не Министерството да определя кой и как да се обучава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com