Средно 140 млн. лева на година харчат за неходещите на училище деца, твърди учител

6653
Средно 140 млн. лева на година харчат за неходещите на училище деца, твърди учител
Снимка: Actualno.com

Средно около 140 000 000 лева на година харчат българските родители за това, децата им да не посещават учебни занятия. Това твърди асеновградският преподавател по философски дисциплини Николай Шенков.

За Actualno.com той обясни, че данните от лекарските извинителни бележки вече се въвеждат в компютърни системи. Така учениците посещавали лекарите си, без да имат каквото и да е заболяване и искали извинителна бележка, която съответно вече е платена.

Ученици са арестувани в Калифорния заради планирано нападение

Полицията на американския град Туоломни, щата Калифорния, е арестувала четирима младежи по подозрения, че планирали въоръжено нападение...

Средната цена към този момент е между 3 лева и 4 лева, в зависимост от заболяването, което ще бъде заявено и описано в извинителната бележка. Това обобщи Шенков, като подчерта, че резултатите от проучването касаят целия пловдивски регион.

Асеновградският преподавател уточни, че всяка бележката притежава амбулаторен номер. "Българите са податливи на машинации и ако детето се е снабдило по някакъв начин с подобен вид документ, вижда как се попълва и съчинява подобна информация“, разясни Николай Шенков. Той уточни, че това може да бъде проверено от училищните власти, ако решат да се занимават, и ученикът да бъде заловен за фалшифициране на данни.

Шенков заяви, че е събрал информацията от проучването и изготвил статистиката към 2012 г. "Вече три години по-късно какво се случва, ме е страх да си помисля.“, заключи асеновградският учител.

Припомняме, че през 2012 г. се искаха промени в Закона за училищното и предучилищното образование, които целяха въвеждане на драконовски мерки за отсъствията в училище. Според тогава предложените изменения вместо да се извиняват отсъствия, трябваше да се водят разговори с децата, с което се искаше да намали неизвинените отсъствия.

Добрата комуникация в 10 стъпки. Как да научим учениците на ефективно общуване

Как да научим учениците на ефективно общуване? priobshti.se е виртуален център за приобщаващо образование и образователна подкрепа. Сай...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com