Средният успех влиза в успеха за приемане след 7-и клас

22466
Средният успех влиза в успеха за приемане след 7-и клас
Снимка: БГНЕС

Промени в балообразуването след 7-и клас ще влязат в сила от началото на новата учебна година. Те предвиждат включването на средния успех, който ще представлява 1/6 от общия бал на учениците, информира БНР.

До този момент училищата избираха само два балообразуващи предмета от удостоверението за завършен 7-и клас, а сега ще се спират само един. Другата оценка ще бъде от общия среден успех от удостоверението.

2 седмици преди 15 септември се търсят 1500 учители

Две седмици преди 15 септември училища от цялата страна търсят около 1500 преподаватели. Това показват данни на Синдиката на българскит...

"Средният успех отдавна е трябвало да бъде включен в приемния бал на всички ученици, а никой от учебните предмети не е трябвало да бъде омаловажаван", поясни Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия в София.

"Учениците в 7-и клас изоставят всички учебни предмети, освен българския език и математиката, което води до по-слаби резултати в 8-и клас. Това води и до прекъсване на общообразователната подготовка, защото децата не са достатъчно мотивирани", заяви Иванова.

Не мисля, че промените в наредбата облекчават приема на учениците, защото основен остава приемният изпит все пак, допълни Иванова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование