Ще си сътрудничим с Гърция, Албания и Косово в областта на образованието, науката и културата

6527
Ще си сътрудничим с Гърция, Албания и Косово в областта на образованието, науката и културата
Снимка: БГНЕС

Договаряме сътрудничество с Гърция, Албания и Косово в областта на образованието, науката и културата, съобщиха от правителствената информационна служба, цитирана от „Фокус“. Правителството е одобрило проектите на три двустранни документа на България за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата с Гърция, Албания и Косово и са със срок на действие 2015-2017 г.

С Косово предстои да бъде сключено сътрудничество в областта на културата. С нея се регламентират възможностите за сътрудничество в областта на театъра, литературата, книгоиздаването, библиотечното и музейно дело, изобразителното изкуство, нематериалното културно наследство, киното, музиката и танца. С Гърция и Албания се договарят програми за сътрудничество освен в областта на културата, също така и в образованието, и науката.

Посредник не изключва преходно правителство в Македония

Обсъждаме всички идеи за намиране на изход от политическата криза в Република Македония. Това каза един от посредниците в преговорите м...

Програмите насърчават взаимното сътрудничество, контактите, обмена на информация и опит в различните сфери на образованието, науката, изкуството, културата и културния туризъм, опазването на културното наследство и спорта, реализирането на конкретни инициативи. Също така се предвижда и предоставяне на стипендии за редовно обучение, следдипломна квалификация и езикови курсове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com