"Сдружение Азбукари" подкрепи патриотична инициатива зад океана

5912
"Сдружение Азбукари" подкрепи патриотична инициатива зад океана

„Сдружение Азбукари“ подкрепи патриотична инициатива зад океана, за да подари на българчета в Ню Йорк историческата игра „Букварино“ и детска карта „Обичай Родината“, съобщиха от пресцентъра на сдружението.

Популярният детски хор „Пим Пам”, основан от композитора Борис Карадимчев, гастролира с няколко концерта в Ню Йорк. Тържественото събитие се състоя по покана на българския хор и училище “Гергана”.

Учебни помагала ще зарадват за 15 септември познавачите на играта "Букварино"

По повод предстоящото начало на учебната година, екипът на "Сдружение Азбукари" отправя ново предизвикателство към почитателите на обра...

За началото на учебната година българските гласове поздравиха ученици, учители, родители и гости с впечатляващ концерт от 18 специално подбрани български песни. Децата от училище „Гергана“ в Ню Йорк бяха зарадвани с образователни подаръци от „Сдружение Азбукари“.

Освен от сцената на училището, пимпамчетата потопиха в музика и носталгични емоции много българи и чуждестранни гости с голям концерт в Генералното консулство на България. Представиха избрана селекция от популярни песни и на специален прием при постоянния представител на страната ни в ООН – посланик Стефан Тафров.

“Мисля, че успяхме да изпълним задачите, които си бяхме поставили с това пътуване”, заяви диригентът на “Пим Пам” - Ирена Христова, след завръщането на хора в България. За децата това беше преживяване, изпълнено с много емоции и полезен опит. Ние, ръководителите, пък се радваме, че успяхме да върнем у дома всички живи и здрави, заредени с нови впечатления и приятелства, защото сега е време да обърнем поглед към новите ангажименти, които предстоят на “Пим Пам”. Благодарим на всички българи в Ню Йорк за гостоприемството и сърдечността, с които ни обградиха.

Благодарим и на „Сдружение Азбукари”, че с тяхна помощ успяхме да обогатим Ню Йорк и с още една частица от българския дух!” Тя допълни, че в края на годината предстои излъчването и на документалния филм “Да покориш Ню Йорк с песен”, проследяващ успехите и преживяванията на децата от Пим Пам. „Радваме се, че интересът към на нашите образователни проекти се увеличава значително заради засилилата се потребност на българчетата тук и извън България да поддържат пламъка на българския дух, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ - Цвета Кирилова.

10-годишен почитател на историята ще заведе семейството си на екскурзия в България с играта "Букварино"

Щастливецът Величко Костов от Пазарджик е третият победител от томболата на играта „Букварино“. Той показа отлични познания...

Сърдечни благодарности отправи и Яна Трендафилова от гражданската организация, която изрази задоволството си, че патриотичното помагало „Букварино“ и детската карта на България са направили своя успешен презокеански полет, за да обогатят познанието на нашите малки сънародници. Щастливи сме, че всекидневно получаваме коментари и снимки от семейства, и училища, които са се доверили на нашите иновативни методи за обучение“, добави още Трендафилова.

„Букварино“ и детската карта „Обичай Родината“ са наши не само образователни, но и патриотични инициативи. Чрез тях искаме да насърчаваме българщината и зад граница. Доволни сме, че може да бъдем полезни на децата и техните родители, като предлагаме иновативни продукти, които намират място във всяко едно българско училище дори и в чужбина, изрази удовлетворението си Цвета Кирилова.

Тя допълни, че желаещите да научат повече за предстоящите инициативи на Азбукари можете да посетят - www.azbukari.org и www.bukvarino.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование