СУ с нова магистърска програма - "Църква и медии"

10027
СУ с нова магистърска програма - "Църква и медии"

Богословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" започва от академичната 2015/2016 година прием на студенти в новата магистърска програма „Църква и медии".

Студенти могат да станат всички, които проявяват интерес към църковното благовестие в дигитална среда и към публичната комуникация на християнските ценности.

Започва електронният прием на документи за СУ

В понеделник - 22 юни - в 8:30 часа стартира електронният прием на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2015/201...

Завършилите бакалавърска степен богослови ще преминат два семестъра обучение по интердисциплинарни теми, свързани с църковната журналистика и медиен анализ на отразяването на религиозните проблеми в средствата за информация. Завършилите друг профил висше образование, различен от богословие (теология), ще преминат първоначално през два семестъра базисно обучение в православно богословие, след което ще придобият в два семестъра медийна опитност в обществената комуникация. Лекции по новата програма ще изнасят преподаватели както от Богословския факултет, така и от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет.

Документи за кандидатстване вече могат да се подават в университета. Приемът на студентите става след събеседване за проверка на общата култура на кандидатите, което ще се състои в края на септември 2015 г. Обучението е задочно и платено. Завършилите магистърската програма ще могат да работят като журналисти в църковни медии и в политематични издания като специалисти по медиен мониторинг и анализ в държавни и неправителствени организации, като съветници и експерти по църковна комуникация и като независими издатели, продуцентии и автори на медийна продукция на църковна тема.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com