СУ против решението за преместване на НГДЕК

29060
СУ против решението за преместване на НГДЕК

Ръководството на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за пореден път изразява несъгласието си с решението на Министерството на културата за преместването на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) в сградата на ул. "Баба", съобщават от висшето учебно заведение.

Това действие е прибързано, защото става в средата на учебната година, когато вторият срок е вече започнал, и на фона на несъгласието на училищното настоятелство и на родители, обезпокоени от данните за опасност за здравето на техните деца.

МК натри носа на директора на НГДЕК - на "Баба" повредите са умишлени

По повод спекулативните твърдения на група родители на ученици от Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Фил...

Тази прибързаност може да се обясни единствено с желанието да се оправдаят средствата по проекта за ремонт, финансиран с европейски средства, в разрез с интересите на учениците и обществото, заявяват от СУ.

От университета настояват за отмяна на заповедта на министъра на културата за преместване на Класическата гимназия в средата на учебната година и за дългосрочно решение за оставането на гимназията в центъра на София, където тя да заеме отново своето достойно място и да запази близостта до Софийския университет "Св. Кл. Охридски", към който гимназията има статут на лицей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование