С "откритието", че електронната връзка е и дистанционна, Лъчезар Иванов стана доцент

12364
С "откритието", че електронната връзка е и дистанционна, Лъчезар Иванов стана доцент
Снимка: БГНЕС

Как депутатът Лъчезар Иванов, по-известен с прякора си Лъчо Мозъка, стана от втори опит доцент? Досега от Софийския университет мълчат, мълчи и народният представител. Аргументът е ясен – конкурсът е приключил, всичко е наред.

За да стане човек доцент, трябва да представи определен брой публикации с научна стойност. От 29 научни публикации, Иванов е написал 11 самостоятелно. Най-интересната е за електронният здравен картон, който е „наследник” на хартиения. „Независимо дали си на работа, у дома или в командировка, непрекъснато имаш достъп до картона”, гласи проникновението на Иванов, твърди журналистът от „168 часа” Сима Владимирова пред Нова телевизия.

Д-р Найденов от "Сървайвър" пита Лъчезар Иванов как стана преподавател в СУ

Поради съмненията как депутатът Лъчезар Иванов е станал доцент и преподавател в медицинския факултет на СУ „Климент Охридски&rdqu...

Самостоятелна статия на Иванов има по темата за медицинския турмизъм. Остава въпросът не е ли това по-скоро икономическа тематика, а не здравна. Отделно Иванов е записал, че има законодателна инициатива за правата на пациента. В сайта на Народното събрание обаче липсва информация по въпроса.

Според рецензията Иванов е проявил „значителни научни приноси” с работата си. Нещата изглеждат копи-пейст, смята Владимирова. Тя счита, че той търси престиж и възможност за работа след като излезе от парламента.

Медицинският факултет на Софийския университет всъщност е Правителствена болница – болница „Лозенец”. Във факултета декан е директорът на болницата Любомир Спасов.

През 2012 г. избухна скандал във връзка с явяването на народния представител на конкурс за доцент в Медицинския университет в София. Тогава стана ясно, че две от публикациите, които са представени от Лъчезар Иванов в защита на неговата кандидатура за "доцент", всъщност не са били негови, а на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. По онова време депутатът от ГЕРБ обясни, че е допусната техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията.

Замесеният в редица скандали Лъчезар Иванов става преподавател в СУ

Депутатът в четири парламента Лъчезар Иванов става преподавател в Медицинския факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование