Родители искат да се въведе максимално допустимо тегло за учебниците

53651
Родители искат да се въведе максимално допустимо тегло за учебниците
Снимка: Getty Images / Guliver

Родители предлагат да се въведе максимално допустимо тегло за учебниците, стана ясно на дискусия на образователния портал "Академика БГ", предаде БНР.

За да стане съдържанието на учебниците по-достъпно за учениците, първо трябва да се опростят учебните програми, каза началният учител Юлияна Коцева.

Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него...

"Проблем, който отказва децата от ученето е, че сегашното поколение е деца виждащи. Те възприемат света, виждайки нещата. За тях са изключително интересни интерактивните уроци, както и новите варианти на електронни учебници. Учебната програма трябва да бъде олекотена, вследствие на което вече да се направи една цялостна промяна и на учебното съдържание", заяви тя.

Анелия Мануелова, също начален учител, каза, че децата се затрудняват от високия академичен стил, на който са написани учебниците.

"Аз служа като преводач на учебниците на учениците. Все пак не трябва да изпускаме и факта, че трябва да научим децата и да четат, да осмислят информацията. Първото нещо, което те по принуда трябва някак да го направят, е да прочетат урока, но този текст наистина така трябва да бъде поднесен, за да бъде разбираем за тях", предаде БНР.

В учебниците има и фактологични грешки, казаха учителите.

Професори ревизират учебниците по история

Професори се захващат да прегледат всички учебници по история, по които учат децата у нас. Те правят специален Инициативен комитет, в к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com