Рашидов "застреля" бунтарите в НГДЕК - който не иска, да не учи там

24914
Рашидов "застреля" бунтарите в НГДЕК - който не иска, да не учи там
Снимка: БГНЕС

Учителите от НГДЕК не са протестирали, оставки няма. Това е манипулация на няколко души, които искат да вкарат прекалено много сол в маджата. Няма искам, не искам - това е базата на държавата, НГДЕК е държавно училище. Ако родителите не искат децата им да учат там, имат свободната воля да ги запишат където желаят. По-добре е и Нова телевизия да е в центъра – защо Вашите родители не протестират се чудя. Ей тук, до „Александър Невски”, да е по-удобничко, да не ставате в 4 сутринта. С тези силни думи в ефира на Нова телевизия културният министър Вежди Рашидов явно показа, че възнамерява да сложи край на проточилата се две години сага. Сага, която Actualno.com проследи и информира читателите си с десетки материла - всички могат да бъдат прочетени от всеки желаещ, с клик на ключова дума "НГДЕК" в "Етикети"-те под този материал.

Няма проблем с ремонта – ходи един наследник на пеликан на комунистическата номенклатура да говори, от хигиенни съображения няма да му кажа името. Имам проект за ремонт за шест училища, включително НГДЕК, още от първото правителство на ГЕРБ. Ремонтът е разписан, изпълнен, аз трябва да завърша проекта. 2,2 млн. евро са вложени, по закон пет години тази сграда трябва да е училище. Ако ги загубим тези пари, през 2015-2020 година имаме да ремонтираме още 20 училища и няма да можем да кандидатстваме за европари, подчерта Рашидов.

За НГДЕК - обобщено и с факти

Другата страна в спора за сградата на НГДЕК напоследък, е почти невидима. Защо е така обяснява в свое писмо, от 6 март (но актуално по ...

От три дена има учебни часове в НГДЕК. 350 деца учат – това големите медии никъде не го отбелязаха. Свободна воля – на който не му харесва, може да смени училището. Които родители не харесват нещата, отписват децата си и ги записват където искат - в покрайнините, в центъра, където им е удобно. Аз ще работя по законите, след мен който е, да работи за анархия, ако иска. И аз искам в Сорбоната да завърша, но учих в академията „Николай Павлович”. Имаме опция и за центъра – от 2015-та да кандидатсваме за европари, да ремонтираме 13-то училище, след четири години да стане филиал, за да има база. Не виждам драма, завърши културният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование