Първото класиране в СУ излезе, психологията най-желана

16276
Първото класиране в СУ излезе, психологията най-желана

7795 са кандидатите, подали документи за прием в Софийския университет "Св. Кл. Охридски". Най-много са кандидатите, посочили като първо желание специалност "Психология".

Първият етап на класирането на кандидат-студентите за учебната 2015/2016 г. беше обявен днес, съобщиха от университета. В предишни години отново специалността "Психология" е била най-желана, предаде БГНЕС.

На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Английска филология", следвани от "Социални дейности", "Културология", "Българска филология", "Педагогика", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство" и "Предучилищна и начална училищна педагогика".

От 15 юли до 17 юли 2015 г. новоприетите студенти имат следните възможности: да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап. Документите за записване могат да бъдат закупени в книжарниците в Ректората. Освен тях трябва да бъдат представени оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки; да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап – при потвърждаването се депозира оригиналната диплома за средно образование в съответния факултет; приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността без право да потвърждават за участие в следващи класирания.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането. Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 21 юли 2015 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти. От 22 до 24 юли 2015 г. включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност. На 28 юли 2015 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 29 – 31 юли 2015 г. включително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование