Професор Драгомир Драганов излиза в пенсия от лятото

54750
Професор Драгомир Драганов излиза в пенсия от лятото
Снимка: БГНЕС

Професор Драгомир Драганов, който беше хванат на два пъти в последните месеци в много неприятни ситуации, включващи употребата на алкохол, ще се пенсионира от 1 юли. Новината беше потвърдена официално от Софийския университет за Actualno.com.

Според обяснението Драганов излиза в пенсия, защото вече е навършил необходимата възраст. Бившият депутат обаче се компроментира сериозно на два пъти в последните месеци. Първо, в края на миналата седмица, професорът беше хванат да кара пиян с 2,44 промила алкохол в кръвта. Пред bTV Драганов обясни, че е изпил „100 грама водка с таратор” преди да подкара колата си.

СУ наказа проф. Драганов и проф. Рабаджиев с предупреждение за уволнение

"Предупреждение за уволнение" - това е наказанието за двамата професори, които "Ранобудните студенти" заснеха да пият в Ректората на Со...

В края на ноември Драганов беше изтипосан в клип на „Ранобудните студенти” заедно с проф. Д-р Константин Рабаджиев. По-късно те обясниха, че поливат щастлив повод.

Драганов е доктор на науките, делегат на 14-я конгрес на БКП. Депутат е в 7-то Велико народно събрание от листата на БСП, от 1990 до 1991 г.

Преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" в различни периоди – 1974 – 1980, 1983 – 1990, 1997 досега. През 1997 година отново става депутат в 38-то Народно събрание от Евролевицата.  Участва в Комисията по правни въпроси и законодателство срещу корупцията и Комисията по образованието и науката. Член и съосновател е на няколко социалдемократически ориентирани формации както в БСП, така и извън нея - Демократически форум, Път към Европа, Социалдемократическа платформа "Европа", Социалдемократически клуб "Европа. Съосновател и активен деец на Атлантическия клуб.

В местните избори през октомври 2007 година се кандидатира за кмет на София от партия „Лидер”, свързвана с бизнесмена Христо Ковачки.

Наказват пилите професори от СУ със "забележка"

Съветът на деканите на Историческия факултет на Софийския университет разгледа обясненията на професорите Драгомир Драганов и Костади...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com