Правителството даде няколко милиона за училищната база

32896
Правителството даде няколко милиона за училищната база
Снимка: Actualno.com

Допълнителни 8 774 305 лева за училищната база отпусна служебното правителство на днешното си заседание.

Парите ще се използват за обновяване на учебно-техническото оборудване и обзавеждане на бази за практическо обучение, учебни стаи и стаи в общежития.

Проверяват качеството на храните, предлагани в училищата в Бургас

Тематични проверки по училищата за храненето на учениците извършват експерти от агенцията за безопасност на храните в Бургас. Те са зап...

Средствата са предвидени в централния бюджет за изпълнение на Националната програма „Модернизация на материалната база в училище”. Те ще бъдат преведени по бюджетите на министерствата на образованието и науката, на земеделието и храните, на културата, на младежта и спорта и на 141 общини. С тях ще бъдат оборудвани кабинети и работилници за професионално обучение, ще бъдат доставени мебели, учебни пособия и материали, ще бъдат подменени подовите настилки в училища, общежития и детски градини, в които има предучилищни групи. По този начин ще се осигурят по-добри условия за обучение и възпитание на децата и учениците.

С друго решение беше дадено право на министъра на образованието и науката да извършва компенсирани промени на одобрените средства по националните програми и между отделните модули по тях. В момента това става само след решение на Министерския съвет. Възможността за по-гъвкаво управление на финансовите ресурси ще доведе до по-голяма оперативност при изпълнението на програмите, което ще допринесе за своевременно изпълнение на мерките, подкрепящи развитието на образованието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование