Подновиха учебния процес в Класическата гимназия

160897
Подновиха учебния процес в Класическата гимназия

Столичната регионална здравна инспекция (РЗИ) даде разрешение учебните занятия в Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) да започнат. Учениците вече са в класните стаи, информира БНР.

Засега учениците остават в сградата на 13-то училище на Женския пазар, докато няма политическо решение относно законността на сградата на училището в квартал "Модерно предградие". Гимназията се подготвя за евентуално преместване след зимната ваканция, ако това е окончателното решение на Министерството на културата.

На 23.09 ще е ясно остава ли НГДЕК в центъра, имало саботаж на ул. "Баба"

Вчера в Министерството на културата е получено официалното становище на Районната здравна инспекция за състоянието на сградата на 13 ОУ...

До временното прекъсване на учебните занатия се стигна миналата седмица. Причината за това стана закъснял ремонт на сградата.

В края на миналата работна седмица в 13-о училище до Женския пазар все още имаше ремонтни дейности. Пред входа на двора на училището имаше група учители, които се грижеха в училището да не влиза никой, и отказаха да коментират каквото и да е.

Изпълняващата длъжността директор на гимназията Мариела Папазова коментира: "Радвам се, че ги изненадахме РЗИ с това, което сме направили тази събота и неделя. Всичко онова, което изискаха от нас до момента, беше направено". Според директора училището ще се справи с наваксването на пропуснатите занятия.

На проверката бяха заместник-министърът на културата Боил Банов и заместник-кметът на столицата Тодор Чобанов. След проверката Банов коментира: "Аз съм спокоен, че пускат училището. Вече нататък казусите, знаете, те предстоят за решаване така или иначе".

Ново начало, стари проблеми - НГДЕК няма разрешително за старт на учебната година

Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" в София няма разрешение да започне учебната година. Това ст...

Направени са нови окачени тавани на последния етаж. Столичната община е осигурила нови 400 хиляди лева за смяна на дограмата, която поетапно ще се извършва в неучебно време, така че и този въпрос ще бъде решен, каза Чобанов.

Въпросът в коя сграда да се помещава Класическата гимназия – дали да остане в сградата на 13-о училище, или да се върне на ул. "Баба" в "Модерно предградие", е в ръцете на принципала – Министерството на културата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование