Почина обичан учител от НГДЕК

73206
Почина обичан учител от НГДЕК
Снимка: НГДЕК

Вчера е починал Бойко Атанасов, обичан учител от Националната гимназия за древни езици и култури. Г-н Атанасов преподаваше немски език на няколко випуска от гимназията и кончината му предизвика дълбока покруса сред бившите и настоящите възпитаници на гимназията.

Късно снощи сайтът OFFnews разпространи информация, че нещастието се е случило „след инфарктна среща в Министерство на културата, продължила над 5 часа“. Еднотипното съобщение бе разпространено светкавично от много от медиите, без да отговаря на истината.

До НГДЕК няма да има гробище, уверяват от МК

Министерството на културата разпространи съобщение до медиите, в което отрича твърденията, че до реновираната сграда на Националната ги...

По-късно информацията беше коригирана, след множество коментари, в които опечалените бяха възмутени от начина, по който се използва трагичния случай.

Оказа се, че вчера действително е имало среща в министерството, но тя е продължила два часа, преминала е в конструктивен тон, а самият Бойко Атанасов не е присъствал на нея. Той е бил в 13-то ОУ, където е очаквал своите колеги да му съобщят резултатите от срещата. По-късно следобeд, когато те са отишли в 13-ОУ, по време на среща между учители и родители г-н Атнасов се е е почувствал зле. Той е бил откаран с линейка в болница Токуда, където по-късно е починал.

НГДЕК - пример за падението на медиите ни

Протестиращите за оставане на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) в 13 ОУ са се държали вандалски към своя учител О...

Екипът на Actualno.com поднася своите съболезнования на близките на г-н Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование