Плодовете и зеленчуците за "Училищен плод" трябва да са с определен грамаж

8292
Плодовете и зеленчуците за "Училищен плод" трябва да са с определен грамаж
Снимка: БГНЕС

Освен за качеството, има изискване и за размерът на плодовете и зеленчуците, които се предлагат по схемата ''Училищен плод''. Това каза пред Радио ''Фокус'' – Велико Търново Тодор Тодоров, директор на Областна дирекция Държавен фонд ''Земеделие'' – Велико Търново.

Експертът припомни, че тя включва безвъзмездното даване на пресни плодове и зеленчуци на деца и ученици от първа група на детските градини до 4-ти клас.

Осигуриха финансиране за схемата "Училищен плод"

Осигурено е съответното финансиране за схемата "Училищен плод" и всички нормативни актове, въз основа на, които се прилага са готови....

''Това включва ябълки, при които изискването е теглото на плода да не е по-малко от 125 грама, също така круши, не по-малки от 100 гр. и трябва да са цели. Освен това се предлагат грозде, праскови, сливи, банан, портокали, мандарини, грейпфрут, киви, череши, домати, краставици /от типа корнишони/ и моркови. За всеки плод и зеленчук си има определено минимално тегло на една порция и вид – някои могат да се предлагат цели, други белени и нарязани, или в комбинация от двете'', уточни Тодор Тодоров.

Той добави, че на всяко дете се полагат плодове и зеленчуци на месечна стойност 27, 29 лв. без ДДС. Стойността на една порция остава непроменена, спрямо предходната година – 0.68 лв. без ДДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование